У Поворську відкрили меморіальну дошку  Герою війни на сході Миколі Яворському
Волинь

У Поворську відкрили меморіальну дошку Герою війни на сході Миколі Яворському

9 травня 2018, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

8 травня 2018 року, у День пам’яті та примирення,  жителі  села Поворськ Ковельського району вшaнувaли світлу  пaм’ять Героя  – Миколи Яворського,  який  вiддaв свoє життя зa  Батьківщину, -повідомляє прес-служба райдержадміністрації.

16 березня 2017 року в зоні АТО, в селі  Старий Айдар Станично – Луганського району Луганської області, виконуючи свій військовий обов'язок, загинув поворчанин Микола Васильович  Яворський.  У школі, де навчався Микола Яворський, на його честь створили куточок пам’яті. А на фасаді навчального закладу учнів та вчителів школи відтепер зустрічатиме меморіальна дошка з портретом Героя.

Вклонитися пам’яті  земляка зібрались однією дружньою родиною учні, педагоги, дружина, мама та  брат Миколи, духовенство, випускники школи, представники влади,  військовослужбовці .

Право відкрити меморіальну дошку надали побратимам Миколи Васильовича - військовослужбовцям військової частина А 1547. Настоятель Свято - Покровського храму с. Поворськ протоієрей  Петро Степанюк освятив  меморіальну дошку. І діти, і дорослі сумували з приводу спільного горя, згадуючи  гарного учня, зразкового сім’янина, люблячого і турботливого сина,  мужнього і хороброго воїна, щирого та доброго товариша, у якого  вистачало часу на все – на клопоти біля будинку, якого звів своїми руками, та не встиг добудувати,  на участь у громадському житті села. А ще він був  справжнім християнином, водив до Божого храму  своїх діток і багато читав біблійних книг.   Односельчани  відвідали могилу Микола Яворського, поклали квіти, помолилися за Героя-земляка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися