У ПП»Ягодин» намагалися ввести в Україну авто за фіктивними дорученнями
Волинь

У ПП»Ягодин» намагалися ввести в Україну авто за фіктивними дорученнями

6 листопада 2018, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

У пункті пропуску Ягодин виявлений документ, який ніби-то посвідчував нотаріус Канцелярії в м. Люблін на право користування автомобілем «RENAULT MEGANE». Його пред’явив тимчасово не працюючий житель міста Запоріжжя, намагаючись ввезти авто у митному режимі «транзит».  Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС Волині.

На запит волинських митників польський нотаріус спростував факт оформлення цього документу. Відтак, автомобіль, оцінений у понад 120 тисяч гривень, вилучений на склад митниці до прийняття остаточного рішення у справі судом. Порушнику, згідно із  статтею  483 Митного Кодексу України за подання митникам документа, одержаного незаконним шляхом, загрожує конфіскація транспортного засобу та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості.

«Фіктивні нотаріальні доручення стали у 2018 році одним із найпоширеніших видів правопорушень, до яких вдаються організатори транскордонних шахрайств щодо автомобілів на європейській реєстрації у зоні діяльності Волинської митниці, - коментує її керівник Євгеній Шелігацький. – Це через  географічне розташування Волині та особливості її пунктів пропуску – шість призначені виключно для автомобільного сполучення.

За цією ознакою протягом року уже було складено 53 протоколи. Суди розглянули і винесли остаточні рішення у 28 справах. У результаті конфісковано автомобілів на суму 1,9 млн грн. Ще накладено штрафів на таку ж суму – 1,9 млн грн, що підлягають стягненню згідно із Законом України «Про виконавче провадження».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися