У  Шацькому районі з’явилася перша плантація екологічно чистої лохини
Волинь

У Шацькому районі з’явилася перша плантація екологічно чистої лохини

20 жовтня 2018, 18:44
0
0
Сподобалось?
0

ТОВ «Волинська ягідка» висадило в Шацькому районі першу плантацію кущів лохини. Вона зайняла 75 гектарів. Про це повідомляє Район Шацьк.

Територія, на якій вже два роки господарює «Волинська ягідка», розташована біля села Положево. Підприємство має намір створити за три роки 260 га ягідників. Про зроблене і перспективи керівники товариства  та інвестори прозвітували перед районною владою і місцевими жителями.

Депутат Волинської обласної ради В'ячеслав Богдан розповів про  початок реалізації ягідного бізнес-проекту

« На плантації ми будемо вирощувати 5 сортів ягід, серед яких є ранні, середньостиглі і пізні. Цьому моменту передували два роки напруженої праці з доланням бюрократичних перешкод і нелегкою роботою з підготовки площ під ягідники. Землі Шацького району – екологічно чисті і найбільш сприятливі для вирощування лохини. На них ми виростимо чисті, не забруднені агрохімією, ягоди, які користуватимуться попитом серед споживачів України і  світу», сказав депутат.

 Директор ТОВ «Волинська ягідка» Сергій Маїло подякував трудівникам за працю, взаєморозуміння, вручив подарунки  і запросивши на роботу на нових плантаціях.

«Волинська ягідка» не лише вирощуватиме лохину, а з часом займатиметься і її переробкою. Ми до цього йдемо, попри те, що не маємо вагомої державної підтримки, як от фермери з сусідньої Польщі. Радує те, що найближчим часом планується об'єднання в єдину спілку бізнесменів малого і середнього бізнесу, – зазначив В'ячеслав Богдан.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися