У Володимирі-Волинському  уперше показали відреставровані твори сакрального мистецтва
Волинь

У Володимирі-Волинському уперше показали відреставровані твори сакрального мистецтва

23 травня 2018, 16:35
0
0
Сподобалось?
0

 Уперше у Володимир-Волинському історичному музеї  виставлені  відреставровані твори сакрального мистецтва 18-19 століть з колекції музею, -повідомляє Володимир media.

Реставрацію  колекції старовинних ікон  проводила Львівська філія Національного науково-дослідного реставраційного центру України, яка, за словами  її директора Тараса Отковича, співпрацює з музеєм Володимира-Волинського   близько десяти років. За цей час реставратори повернули до життя кілька десятків експонатів. Найстаріший з яких датований XVI століттям. Це унікальна ікона – Спас Нерукотворний, яка незабаром поповнить колекцію живопису на виставці у Києві

Директор Володимир-Волинського музею Володимир Стемковський зазначив, у сховищах є чимало експозицій, які потребують реставрації. Однак, якщо й вдасться їх повернути до життя, виникає проблема з додатковою площею, на якій можна було б все розмістити.

На виставці представлена унікальна свого роду ікона Іоанна Златоуста XVIII ст. За легендою, вона знаходилась в одному з Володимир-Волинських  храмі, названому на честь цього святого, який був знищений внаслідок пожежі. Однак дивом вдалося врятувати її. За словами працівниці Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру, коли вона надійшла до них, ледь проглядався образ Іоанна Златоуста. Тепер він чітко вимальовується і навіть можна побачити написи внизу твору.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися