У волинській «Садибі на джерелах» виявили сальмонелу
Волинь

У волинській «Садибі на джерелах» виявили сальмонелу

7 серпня 2018, 17:10
0
0
Сподобалось?
0

В готельно-ресторанному комплексі "Садиба на джерелах" виявили сальмонелу та бактерії групи кишкової палички. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Обласний лабораторний центр МОЗ України інформує про  хід епідеміологічного розслідування та локалізації спалаху сальмонельозу, який виник  після святкування

          Весілля   в  готельно-ресторанному комплексі  «Садиба на  джерелах» розташованому в с. Ромашківка Ківерцівського районувідсвяткували 28 липня, а перші симптоми  хвороби  з’явились  29 липня.  З явищами гострої кишкової інфекції  звернулось  22 особи, з них 3 дітей.  10 хворих  госпіталізовані  до  обласної інфекційної лікарні, решта хворих лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань легкого та середнього  ступеня важкості. За  результатами бактеріологічного обстеження  у хворих підтверджено діагноз  сальмонельоз. Перші захворілі вже  виписані з інфекційної лікарні.

           В ході епідеміологічного розслідування проведено бактеріологічне  обстеження харчоблоку, продуктів харчування,  питної води, а також працівників  ресторанного закладу.  За результатами  лабораторних досліджень в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички з обладнання на  харчоблоці.

 В домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено дезінфекцію, встановлено  медичний нагляд за контакними.   Епідрозслідування триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися