У Волинському монастирі шукали сепаратистів, які мали підірвати ковельський вокзал
Волинь

У Волинському монастирі шукали сепаратистів, які мали підірвати ковельський вокзал

8 серпня 2014, 18:44
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно декілька державних органів та міліцейських відділів Волині отримали інформацію телефоном від невідомої особи - жінки, яка запевняла, в Милецькому Свято-Миколаївському чоловічому монастирі на Старовижівщині нібито переховуються тридцятеро до зубів озброєних терористів зі Сходу України і вони збираються підірвати ковельський залізничний вокзал. Чутки швидко розлетілися поліськими районами і про оказію заговорили не лише в домівках волинян, а й в автотранспортних засобах, на базарах, в лікувальних установах. Перевірити достовірність інформації взялися правоохоронні органи.

Разом із начальником Старовижівського райвідділу внутрішніх справ Миколою Карпуком на територію обителі побував наш кореспондент. Тут звичне життя: хтось несе послух у полі, хтось - на господарчому дворі. Усі приміщення доступні для людського ока. Відчинені й двері обох храмів: літнього Свято-Миколаївського та зимового Преображенського. У готелі - ні душі. Жодної чужої людини в саду чи біля річки. На воротах ні засува, ні замка - про що також навигадували в народі. Тобто ніхто не збирається утаємничувати життя монастиря.

- В обителі нині мешкають 29 насельників, з них 20 монахів, - розповідає намісник архімандрит Леонтій (Бурко). - Є у нас і наймані робітники, але вони виконують свою роботу та повертаються додому. Правила в монастирі прості: паломники мають можливість перебувати в обителі три доби. Документи перевіряємо в усіх, щоб знати, хто і з якою метою приїхав у Мильці. На службі, звичайно, буває чимало чужих людей, але після неї всі роз'їжджаються по своїх селах чи містах.

Архімандрит Леонтій запевнив, що жодного насельника чи паломника з Донецької або Луганської областей в монастирі не було і немає.

Чия хвора уява намалювала перебування сепаратистів у стародавній обителі, перші писемні згадки про яку датовані 1522 роком, сказати важко. Тим паче у контексті політичних подій, які нині відбуваються в Україні. Але якими б не були мотиви недоброзичливці, за наклеп потрібно буде відповідати якщо не перед людьми, то перед Богом.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися