У Волинський краєзнавчий музей завітав Герой України
Волинь

У Волинський краєзнавчий музей завітав Герой України

5 лютого 2019, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка, що розповідає про бойові подвиги волинянина  лейтенанта Василя  Тарасюка, якому Золоту зірку Героя України  Президент Петро Порошенко вручив 24 серпня 2017 року під час параду до 26-ї річниці Незалежності України. Відвідав виставку  і сам її герой, -пише газета «День».

 Відважний лейтенант, який на фронті мав позивний «Тайфун», родом із селища Заболоття Ратнівського району. Василь став Героєм у 23 роки, він той військовий, який, сховавши своїх підлеглих у бліндажі, вийшов сам-на-сам з гранатометом проти ворожого танка.

Його батько – вчитель  музики, керівник духового оркестру, і син також навчався у музичній школі грати на трубі. Але бажання стати військовим переважило захоплення музикою, Василь закінчив військовий ліцей у Луцьку, потім вищий військовий заклад.  90 відсотків його випуску пішли на передову неоголошеної війни на сході. Після боїв за Авдіївську промзону хлопець із волинського Заболоття став легендою української армії. Його друг, Андрій Кизил, з яким разом були на фронті, також став Героєм України, але посмертно.

Провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек проводив у музеї цикл бесід «Перемоги української зброї». Якось йому в руки потрапила книжка, де було вміщено інтерв’ю з «Тайфуном». У Василя  не виявилося цієї книжки, тому Богдан, а він також із Ратнівського району,  йому її переслав, також подарував свою книжку про ще одного нашого легендарного земляка із села Заліси, Олега Штуля, голову Проводу ОУН. «Василь вже давно обіцяв відвідати музей, про нього, його бойові подвиги  розповідає і наша виставка.   Гроза ворогів «Тайфун» скромний, не любить публічності, дуже виважений і мудрий».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися