Уляна Супрун: дві ангіографічні установки у Луцькій міській лікарні-світовий рівень
Волинь

Уляна Супрун: дві ангіографічні установки у Луцькій міській лікарні-світовий рівень

13 травня 2019, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

Оснащення Луцької міської клінічної лікарні тепер на світовому рівні, -вважає в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Про це вона написала у Фейсбук.

«У відремонтованому рентгенохірургічному блоці Луцької лікарні нещодавно встановили новий, вже другий ангіограф. Така кількість апаратів є стандартом для ангіографічних блоків у всьому світі. Практично всі клініки Європи, де проводяться втручання на коронарних артеріях, мають мінімум дві ангіографічні установки, -пише Супрун.

Рентгенхірургічний блок з однією ангіографічною системою у Луцькій міській клінічній лікарні працював з 2013 року. За цей час  луцькі медики провели понад 4 тисячі інтервенційних втручань. З появою першого ангіографа смертність при інфаркті міокарда в стаціонарі зменшилась з 20% до 5%.

Тут також проводять процедури на судинах головного мозку, кінцівок, нирок. У 2018 році у лікарні провели 1052 коронарних втручання, з них — 398 стентувань. В лікарні виконують 70% усіх стентувань, які проводять на Волині. Нещодавно встановлений другий ангіограф дасть можливість виконувати втручання з мінімальною затримкою.

Уже в перший тиждень роботи ангіографічна система допомогла врятувати 20-річного юнака від гострого інфаркту. Він, до речі, став наймолодшим пацієнтом цього року. Торік лікарі врятували життя від гострого інфаркту міокарда 15-річному хлопцю.

У лікарні вже розпочали проводити інвазивні втручання при інсультах, стентування судин нижніх кінцівок та церебральних артерій. Невдовзі тут планують розпочати імплантації штучних водіїв ритму.

Лікарня бере участь у реалізації спільного проекту World Bank Ukraine та Міністерство охорони здоров'я України — Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей з 2018 року. За цей час медзаклад отримав ангіографічну систему, системи комбінованого добового холтерівського моніторування ЕКГ, систему для добового моніторування артеріального тиску, ліжка для палат інтенсивної терапії та інше цінне обладнання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися