Уляна Супрун у Луцьку: медичні проблеми регіону
Волинь

Уляна Супрун у Луцьку: медичні проблеми регіону

1 червня 2018, 15:56
0
0
Сподобалось?
0

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час прес-конференції у Луцьку відповіла на запитання волинян щодо актуальних проблем області.  Зокрема, повідомила, що Волинь  зможе отримати частину коштів Світового банку, які не зуміла освоїти через юридичні колізії.

У 2016 році Світовий банк надав позику на будівництво сільських амбулаторій, проте на Волині та Рівненщині ці кошти не вдалося освоїти і частину коштів Світовий банк відмовився давати як позику. Міністр порадила керівникам медичних закладів Волині розробляти проекти та подавати їх на розгляд уряду, щоб мати змогу отримати кошти від Світового банку.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зауважив, що йдеться  про 10 із 30 мільйонів гривень, які надходили від Світового банку. «20 мільйонів – працюють. До кінця року ми здамо в експлуатацію – 42 нові амбулаторії .

 Щодо того, чому на Волині 3 госпітальні округи, не не,  скажімо, 5, то Уляна супрун наголосила: «Коли ми розпочали процес госпітальних округів, були виписані правила по кожному госпітальному окрузі - кількість людей, віддаленість від лікарень, як послуги будуть надаватися, аби була доступність. Однак Волинь та інші області, коли подали документи на округи, не дотримувалися прописаних правил.

Похвалила лучан за угоди з лікарями.  Показник у Луцьку – 22%. Трохи вищий, аніж середній рівень в Україні", - зазначила в. о. міністра.

Вона додала, що, коли декларації з лікарями підписані, то нове фінансування буде збільшене. Наступним пріоритетом буде комп'ютеризація первинної ланки та закупівля транспорту.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися