В Іловайську загинув боєць роти «Світязь»
Волинь

В Іловайську загинув боєць роти «Світязь»

27 серпня 2014, 18:58
0
-1
Сподобалось?
-1

Як ми повідомляли, серед оточених добровольчих підрозділів Національної гвардії та МВС у місті Іловайськ Донецької області знаходяться і три десятки бійців роти міліції спеціального призначення «Світязь» (інші охороняють один з блокпостів). Місто кілька діб піддається потужним масованим ударам ворога. Терористам надає допомогу російська артилерія. Місто обстрілювали з «Градів» та «Ураганів». Добровольчі батальйони понесли відчутні втрати. На жаль, є втрати і у «Світязі». За інформацією з джерел у волинській міліції та від родичів бійців, загинув мешканець села Підгайці Луцького району Володимир Іщук. Він отримав важкі поранення. Оскільки місто перебувало в оточені, його не вдалося вчасно евакуювати. Від отриманих травм міліціонер-доброволець помер. Також серед бійців «Світязя» є поранені.

Тіло загиблого волинянина нарешті вдалося евакуювати із зони бойових дій. Його доставили у безпечніше місце у Волноваський район, звідки перевезуть на Волинь.

Сьогодні командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко закликав людей пікетувати Адміністрацію Президента та Генштаб, аби змусити нарешті Міноборони прийти на допомогу сміливцям з добровольчих батальйонів в Іловайську.

«Чекати більше нічого. Нас обдурили у черговий раз. Звертаюся до усіх небайдужих українців із закликом врятувати наших побратимів. Якщо їх кинули багатозоряні генерали, то я вірю що їх не кине Народ України. Ніякої допомоги сьогодні НЕ БУДЕ. Відповідальні за це - міністр оборони і командувач АТО. Немає навіть команди пробиватися до своїх. Зараз, якщо слабкі доки заслони на трасі Кутейниково-Старобешево затвердіють, з'явиться друга лінія блокади, то це буде братська могила. Сьогоднішній пікет організовую не я - його організовує громадськість Києва. Я роблю перепост і прошу підтримати. Завтра я приєднуюся до організації нового пікету - треба якомога більше людей під Генштабом. Про це інфо після 17-00 сьогодні. Час завтрашнього збирання орієнтовно на 10-00», - написав він.

Натомість сестра відомого сотника Майдану Володимира Парасюка (нині один з командирів батальйону «Дніпро»), яка зараз веде акант брата з його повідомлень отриманих по телефону, написала, що сьогодні бійці батальйонів «Донбас», «Дніпро», «Херсон», «Світязь», «Миротворець» та інші підрозділи отримали підтримку від фронтової артилерії, яка дещо стабілізувала ситуацію. Водночас смертоносні обстріли ворога теж не припиняються. У батальйоні «Дніпро» уже четверо загиблих.

У МВС також заявили про стабілізацію ситуації. Спецпідрозділам міліції навіть вдаося провести зачистку приватного сектора в Іловайську.

Водночас все ще залишається загроза посилення кільця навколо міста за рахунок великого напливу кадрових російських військових на бронетехніці.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися