В Іваничах можливе скорочення медперсоналу
Волинь

В Іваничах можливе скорочення медперсоналу

18 березня 2018, 17:10
0
0
Сподобалось?
0

Недостатнє фінансування на 2018 рік може спричинити закриття відділень та скорочення штату працівників у Іваничівській центральній районній лікарні, -повідомляє газета «Буг».

 

 «На 2018 рік у бюджеті маємо борги із зарплати трохи більше 5 мільйонів, на оплату теплопостачання – 350 тисяч гривень, за електроенергію – 137, 5 тисячі гривень, за водопостачання і водовідведення – 15 тисяч гривень. У зв’язку із цим нам необхідно переглядати кількість штатних посад», –каже  головний лікар медзакладу Петро Ципа.

За словами головного медика Іванич адміністрація медзакладу значно оновила матеріальну базу: придбала нову апаратуру та обладнання для дослідження крові, виведення людей зі стану клінічної смерті, покращення серцебиття, а також комп’ютери, пральні машинки та мікроскопи.

Проблема ще й у тому, що все більше жителів Іваничівського району їдуть за медичною допомогою у Нововолинськ.У 2017-му році спеціалістів Іваничівської ЦРЛ турбувало ймовірне закриття пологового відділення, а нещодавно «підлили масло у вогонь» закриттям стоматологічного відділення. Оскільки кількість спеціалістів все ж постійно зменшується, уже стало практикою, коли один лікар обслуговує декілька відділень.

«Прикро й те, що на законодавчому рівні досі немає роз’яснень, що буде з районними і міськими лікарнями після впровадження медичної реформи. Місцеві жителі не знають, чи зможуть отримати пакет послуг, що й раніше, а лікарі – чи зможуть й надалі працювати у звичному режимі»-каже Петро Ципа.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися