Відійшов у засвіти відомий волинянин
Волинь

Відійшов у засвіти відомий волинянин

23 серпня 2018, 22:10
0
0
Сподобалось?
0

Перестало битися серце Володимира  Рожка, історика-архівіста, релігієзнавця, почесного професора  СНУ імені Лесі Українки, дійсного члена Інституту дослідів Волині у Вінніпезі, кандидата церковно-історичних наук. Про це повідомляє  «Волинська правда» з посиланням на  родичів   покійного.

Завтра,  24 серпня, об 11-й  годині у Свято-Миколаївському храмі міста Луцька розпочнеться   чин похорону Рожка Володимира Євтуховича.

Рожко Володимир Євтухович народився  5 грудня 1940 року в  селі Краснаволя ( Ківерцівський район). З відзнаками закінчив історичний факультет Луцького  державного педінституту імені Лесі Українки та Волинську духовну семінарію. У так званий радянський період збирав дисидентський самвидав, популяризував серед однокурсників поетичну спадщину неугодного владі поета Василя Симоненка, за що неодноразово переслідувався за місцем роботи та навчання .  Впродовж 1972  – 2011 років  був працівником Державного архіву Волинської області.

Починаючи з 1991 року, активно популяризував  волинезнавчу спадщину діаспорного Інституту дослідів Волині у Вінніпезі як його офіційний представник в Україні. Автор  трьох десятків  книг,  двох тисяч публікацій з історії Української Православної Церкви на Волині. Володимир Рожко – почесний професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат церковно-історичних наук, дійсний член Інституту дослідів Волині у Вінніпезі.  Все своє свідоме життя він віддав служінню Богові та Україні, сумлінно працюючи  задля духовного поступу рідного Волинського краю.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися