Вітряк виробляє волинянину електроенергію
Волинь

Вітряк виробляє волинянину електроенергію

23 березня 2018, 15:40
1
1
Сподобалось?
1

Мешканець села Забороль Луцького району  встановив біля будинку вітряк через відсутність електрики на масиві.Щоб користуватися енергією з мережі “Волиньобленерго”, йому і мешканцям ще 4-х будинків потрібно сплатити 2 мільйона 800 тисяч гривень, -повідомляє Суспільне.

Чоловік каже: на альтернативній енергії не заробляє, а навпаки — економить. Того, що виробляють вітрогенератор і сонячна панель заледве вистачає, аби вмикати найнеобхідніші прилади в будинку. Зі слів Миколи Сахнюка, коли родина купувала землю під будівництво, у сільській раді його запевнили, що комунікації на вулицю прокладуть.Ні дороги, ні світла за 12 років сюди не провели. У такій ситуації — 5 будинків на цій вулиці у Заборолі.

Ми не вимагаємо всю суму — нам хоча б зробити прокол через трасу і поставити трансформатор. А ми далі стовби і кабелі протягнемо за свій рахунок, – каже Микола Сахнюк.

Сільський голова Валерій Боярський сказав, щогошей на це в бюджеті немає, а в «Волиньобленерго» кажуть, що під’єднання до електромережі відбувається коштом забудовника або обслуговуючого кооперативу. В даному випадку — сільської ради чи самих мешканців.

Де віднайти 2,8 мільйона гривень, мешканці масиву не знають. Тож змушені й надалі використовувати недешеву альтернативу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Денис
    Денис

    Ветряков в Украине много стоит, отечественных.

    14 квітня 2018, 17:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися