«Волинь» у скандальному матчі у Горішніх Плавнях виборола «життя» у першій лізі
Волинь

«Волинь» у скандальному матчі у Горішніх Плавнях виборола «життя» у першій лізі

19 травня 2018, 20:02
0
0
Сподобалось?
0

У заключному турі чемпіонату «Волинь» проводила матч на Полтавщині у Горішніх Плавнях, де виступає «Гірник-Спорт». Попри невдалі виступи навесні цей клуб тримається у верхній частині турнірної таблиці – на 6-7 місцях. Команда з Горішніх Плавнів давно просто дограє сезон. «Волині» ж у цьому матчі, в ідеалі, потрібна була перемога, аби не залежати від результатів прямих конкурентів «Кременя» та «Нафтовика-Укрнафти», але знаючи їхніх суперників в останньому турі – «Арсенал» та «Колос», «хрестоносцям» навряд чи варто було хвилюватися. Для «під страховки» достатньо було нічиєї.

«Гірник-Спорт»-«Волинь» – 0:2

Голи: 0:1 – Герасимюк (49), 0:2 – Страшкевич (74).

«Гірник-Спорт»: 33. Поштаренко, 35. Кунєв, 20. Сидоренко, 25. Аксьонов, 21. Цапій – к, 10. Скарлош, 23. Батюшин, 24. Панасенко, 7. Фаюк, 18. Боровський, 14. Шевчук.

«Волинь»: 47. Когут, 14. Світличний, 17. Сафонов, 4. Болденков, 68. Чорноморець, 95. Курко, 7. Герасимюк – к (28. Гордійчук, 67), 8. Марчук, 10. Яковлєв, 16. Коробка, 29. Нич (9. Страшкевич, 54).

Практично увесь матч команди відіграли у відкритий футбол. Уже на стартових хвилинах найкращий весняний бомбардир «хрестоносців» Яковлєв міг збільшити свій гольовий доробок, однак голкіпер «Гірника-Спорту» видряпав м’яч у нього з ніг. Господарі з відповіддю не забарилися Шевчук мав виводити свою команду вперед після гострого прострілу Цапія через воротарський майданчик, але зумів переправити «круглого» у сітку. У середині тайму суперники знову обмінялися «уколами». У «Волині» Болденков Болденков зі зручної позиції не зміг переграти Поштаренка, а у «гірників» Фаюк неточно пробив з меж штрафного майданчика. Непогано у першому таймі діяли молоді волиняни Нич та Марчук, але свої напівоменти не реалізували. А останнє слово у першому таймі було за господарями. Вони закрутили «карусель» у штрафному майданчику «Волині», м’яч кілька разів ледь не залетів у ворота Когута, завершилася затяжна атака ударом головою Боровського у поперечину воріт луцької команди. Тим часом у паралельному матчі «Нафтовик-Укрнафта» сенсаційно вийшов вперед у зустрічі з «Колосом», тож навіть мінімальна поразка від «Гірника-Спорту» відправила б лучан у другу лігу.

Початок другого тайму був шоковим для господарів поля. Арбітр матчу Дмитро Панчишин з Харкова призначив 11-метровий у їхні ворота, угледівши гру рукою у штрафному майданчику у Сидоренка. Після «гарячих» дебатів «гірників» з арбітром, Герасимюк взявся виконати «вирок». Удар капітана лучан з «крапки» парирував Поштаренко. М’яч відскочив до Світличного, але той не став бити, а відпасував на Герасимюка, давши шанс тому виправитися. Цього разу капітан «хрестоносців» не схибив і вивів «Волинь» вперед. Арбітр добив господарів поля на 74-й хвилині. Страшкевич пробивав штрафний по воротах «гірників» і влучив у стінку. Арбітр же помітив, що м’яч не просто потрапив у стінку, а у руку Шевчука. Оскільки стінка стояла у штрафному майданчику – це був другий пенальті. Цього разу «дебати» господарів поля з арбітром були ще гострішими, до них приєдналися навіть кілька найгарячіших уболівальників «Гірника-Спорту». Зрештою, Страшкевич з 11-метрового подвоїв перевагу «Волині» у рахунку. На цьому усе цікаве у матчі закінчилося. Тренери команд активно взялися проводити заміни, а футболісти просто догравали.

Як би там не було, «Волинь» залишилася у першій лізі, з чим хочеться привітати усіх волинських уболівальників футболу. А ще, сподіваємося, влітку луцький клуб проведе більш впорядковану селекцію, і у наступному сезоні «хрестоносці» будуть демонструвати й більш змістовну гру, й кращі результати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися