Волинь в десятці областей із зростання заробітної плати
Волинь

Волинь в десятці областей із зростання заробітної плати

21 березня 2018, 19:06
0
0
Сподобалось?
0

Середня заробітна плата по Україні може досягти 10 тисяч гривень вже у жовтні-листопаді 2018 року, повідомляється на сайті урядового порталу з посиланням на віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.

"На сьогодні в Україні є тисячі вакансій, де заробітна плата перевищує 15 тисяч гривень. Причому мова йде не лише про Київ. Це Полтавська, Дніпропетровська, Тернопільська та Запорізька області, Одеса. Загалом по країні через служби зайнятості спокійно можна знайти роботу на таку зарплату", - заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, пише "Урядовий портал".

У першій десятці областей, які відзначилися найбільшим приростом зарплати, 6 областей — західні. Так, у 4-му кварталі 2017 року середня зарплата в Чернівецькій області зросла на 26%. У Закарпатській — на 19%, у Волинській — на 23%.У Чернігівській області середня зарплата зросла всього на 12%, у Миколаївській — 11%, Херсонській — 8%. Така різниця у зарплатах пов'язана з тим, що серед жителів західних областей більше заробітчан. Тому роботодавці стримуючи трудову міграцію за кордон, підвищують виплати.

Паралельно з питанням підвищення заробітних плат, уряд планує поліпшити умови праці українців.

"Йдеться як про мобільність робочої сили, так і про поліпшення інфраструктури. Крім того, плануємо розширити можливості надавати працівниками пакети соціальних послуг. Це має бути комплексна реформа", - підсумував Розенко.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися