«Волинь» вдома віддала три очки і зависла над зоною вильоту
Волинь

«Волинь» вдома віддала три очки і зависла над зоною вильоту

3 травня 2018, 09:38
0
0
Сподобалось?
0

У чемпіонаті України з футболу серед команд вищої ліги почалися вирішальні матчі як у верхній, так і у нижній частинах таблиці. У 31-у турі «Волинь», котра бореться за виживання, приймала «Колос» з Ковалівки, перед яким на початку сезону стояло завдання потрапити до трійки і поборотися за підвищення у класі. Хоча колосівці уже провалили своє завдання – йдуть всього лиш п’ятими і на солідній очковій відстані від лідерів, проте у Луцьку зіграли з більшим бажанням, ніж господарі поля, яким ще дуже і дуже потрібні очки.

«Волинь»-«Колос» – 0:1

Гол: 0:1 – Ільїн (62).

«Волинь»: 47. Когут, 18. Сухомлинов (14. Світличний, 46), 17. Сафонов, 4. Болденков, 68. Чорноморець, 95. Курко, 7. Герасимюк – к (22. Клак, 73), 34. Климець (40. Хагназарі, 56), 16. Коробка (9. Страшкевич, 77), 10. Яковлєв, 8. Марчук.

«Колос»: 1. Яшков, 24. Зозуля, 13. Гавриш – к, 4. Максименко, 15. Масалов, 14. Мілько, 99. Задоя (21. Рябов, 46), 9. Коропецький (11. Соломка, 56), 10. Морозко (69. Ільїн, 56), 77. Лисенко (7. Леонов, 62), 17. Бондаренко (33. Нехтій, 80).

У разі перемоги над «Колосом» «хрестоносці» могли відірватися на солідну відстань від зони вильоту й, відсотків на 90 гарантувати собі збереження прописки. Кращої мотивації годі було й шукати. Проте її у гравців «Волині» розгледіти не вдалося. Луцька команда на більш-менш пристойному рівні відіграла лише третину поєдинку. При цьому стартові 10 хвилин суперники присвятили обережній розвідці, яка потроху еволюціонувала у перевагу «Волині». Кілька напівмоментів мав юний Олег Марчук, непогано зі штрафного приклався Олександр Чорноморець. Апогеєм наступу «Волині» став епізод на 27-й хвилині. Цього разу Марчук опинився не на вістрі атаки, а на позиції асистента, і розрізним пасом вивів на ворота Володимира Коробку. Нападник луцької команди, який, до речі, ще не забив жодного гола, цього разу усе робив правильно, пробив повз голкіпера, але м’яч поцілив у стійку. Фактично це був останній у матчі реальний шанс господарів поля забити гол. Можливо, невдачі в атаці надломили «хрестоносців», а можливо футболісти з Київщини виявилися більше пристосованими до спекотної погоди, але ініціатива почала потроху переходити до гостей. На 37-й хвилині Богдан Когут «потягнув» вбивчий удар від Євгена Задої з-за меж воротарського майданчика. Потім волинських уболівальників змусив схопитися за серце захисник «Волині» Олександр Сафонов, в якого під час перехоплення верхової подачі вийшов небезпечний удар головою по власних воротах. А гол у «роздягальню» лучани ледь не отримали від Володимира Лисенка.

По перерві веселіше «Волинь» не заграла. Гості ж навпаки діяли більш компактно. На 62-й хвилині їм вдалася гольова атака, яку організували два «свіжі» футболісти. Юрій Соломка протягнув м’яч і прострілив у штрафний майданчик «Волині», а Олег Ільїн «замкнув» дальню стійку. Через дві хвилини «Колос» створив ще один подібний момент. Той же Соломка прорвав свій лівий фланг і прострілив у штрафний майданчик. Цього разу захист «Волині» «проспав» на вбивчій позиції Олександра Бондаренка, але той «пробачив» лучан і не влучив у ворота. До кінця матчу «хрестоносці» так і не зібралися, й навіть не змогли організувати стартовий штурм.

Після поразки «Волинь» зберегла рятівну 14 сходинку у турнірній таблиці, але відстань до останнього вісімнадцятої скоротилася всього лише до трьох очок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися