Волинь

Допомога матерям-одиначкам становить більше 400 гривень

19 лютого 2006, 00:00
0
0
Сподобалось?
0
Я – мати-одиначка. Моїй дитині 26 жовтня виповнилося шість років. Гроші на неї отримую тільки на пошті, і то не стабільно, – від 35 до 50 гривень. Досі ніде не працювала, але вже місяць як стала на біржу. Напишіть, будь ласка, які треба зібрати довідки і яка допомога мені передбачається відтепер на дитину.
Юля,
Володимирецький район, Рівненська область
Заступник начальника відділу пільг та соціальних виплат головного управління праці та со-ціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Ніна ВИДРАК відповіла:
– До 31 березня 2005 року допомогу на дітей одиноким матерям призначали в розмірі 10% прожиткового мінімуму для дитини відпо-відного віку, незалежно від одержання на неї інших видів допомог. А вже з першого квітня минулого року ця допомога надається в розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і середньомісячним сукупним доходом сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 10% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Розмір допомоги на дітей одиноким матерям обчислюється з такого значення прожиткового мінімуму: з 1 квітня 2005 року для дітей віком від 6 до 18 років – 460 гривень; з 1 жовтня 2005 року для дітей віком до 6 років – 376 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років – 468 гривень. Пані Юлії слід звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання для перевірки права на отримання допомоги з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Необхідно мати із собою такі документи: заява, довідка державного органу реєстрації актів цивільного стану про підстави внесення до книги реєстрації народжень відомостей про батька дитини, копія свідоцтва про народження дитини, довідка про проживання дитини з матір’ю, декларація та довідка про доходи. Допомога призначається з місяця, в якому було подано заяву з усіма документами.
Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися