Волинська делегація вшанувала пам`ять загиблих героїв під Волновахою
Волинь

Волинська делегація вшанувала пам`ять загиблих героїв під Волновахою

21 травня 2018, 13:25
0
0
Сподобалось?
0

На Донеччині вшанували полеглих у травні 2014-го під Волновахою воїнів 51-ї ОМБр, розстріляних у січні 2015-го цивільних та загиблого капітана УСБУ у Волинській області Віктора Мандзика. Нині на Волноващині тривають заходи, участь у яких бере і делегація з Волині.

IV пам’ятний футбольний турнір на знак пошанування загиблих воїнів 51-ї ОМБ, що розпочався учора, визначить переможця сьогодні. Саме зараз у розпалі – фінальні ігри за призові місця.

Ранок 21 травня прибулі, з-поміж яких заступник голови ОДА Світлана Мишковець та виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт, розпочали з участі у мітингу-реквіємі «Загиблим Героям весни». Адже чотири роки тому на Донеччині, між населеними пунктами Ольгінка та Благодатне, 22 травня 2014 року вороги розстріляли колону Володимир-Волинської 51-ї ОМБр ЗС України. Того трагічного дня вічний спокій знайшли 16 воїнів. Ще двоє померли від отриманих травм у госпіталі. 18 життів – початок трагічного ліку полеглих у неоголошеній війні з Росією.

Сьогодні панахиду за загиблими провів архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій Української православної церкви Київського патріархату. Взявши слово, подякувала за підтримку родин загиблих дружина полеглого у бою Дмитра Йовзика Оксана. Вона запевнила: час не лікує, їх усіх щодня болять втрати. А секретар Волноваської міської ради Тетяна Гукай подякувала родичам полеглих, які сьогодні теж тут, за те, що близькі їм люди ціною власного життя зупиняли агресора. Найбільше ж болить, як зізналася вона, що війна триває і досі, тож щодня у якусь родину приходить біда, спільна для усіх, хто любить Батьківщину.

Виконувач повноважень міського голови, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, своєю чергою, взявши слово, пригадав трагічний ранок 22 травня 2014 року, коли Волинь, усю Україну і увесь світ сколихнула трагічна звістка, що на Українську землю прийшов злий і підступний ворог. Він подякував полеглим за подвиг та побажав, аби війна якнайшвидше завершилася.

Окрім того, присутні побували на місці розстрілу з «Градів» у січні 2015-го автобуса з мирними мешканцями. Нардеп Дмитро Лубінець висловив впевненість, що цих професійних військових, окрім суду Божого, покарає суд у Гаазі.

Третім пам’ятним місцем, де знову, як і перших двох, були слова скорботи, хвилина мовчання і безліч квітів, стала вуличка, де при виконанні службових обов’язків загинув Віктор Мандзик. Заступник голова Служби безпеки України Вадим Поярков запевнив присутню тут маму Героя, що, попри важку втрату, вона не одна – з нею в скорботі увесь особовий склад СБУ.

До слова, завтра, 22 травня, у день церковного весняного свята Миколая Чудотворця відбудеться Божественна літургія з нагоди освячення Храму Святого Миколая у Волновасі, що зведений на честь пошанування усіх захисників України й у пам’ять про полеглих, які спільно будували громади міст Луцька та Волновахи, Волині та Донеччини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися