Волинська облрада ділила мільйони для військових — шукають нові шляхи для купівлі бронежилетів
Волинь

Волинська облрада ділила мільйони для військових — шукають нові шляхи для купівлі бронежилетів

11 липня 2014, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Ще наприкінці травня Волинська обласна рада, перебуваючи під впливом трагедії під Волновахою, коли загинули 16 військових 51 ОМБР з Володимира-Волинського, виділила на закупівлю бронежилетів для різних військових формувань краю. Проте до сьогодні ці кошти зависли на рахунках обласного військкомату. Він так і не зміг закупити засоби захисту через бюрократичні колізії - закупити бронежилети за офіційними каналами можна тільки на київському заводі ТЕМП 3000, але він надовго завантажений замовленнями від Міноборони. Сьогодні на сесії обласної ради виділені тоді 2,8 мільйона гривень переділили наново і дозволили військовим підрозділам витрачати ці кошти не лише на бронежилети і каски.

Зокрема 1 мільйон 250 тисяч гривень виділили для 51 ОМБР, 1 мільйон - для першого батальйону територіальної оборони, 250 тисяч  - для спецроти УМВС «Світязь» і 200 для Луцького прикордонного загону. Ще 300 тисяч передбачено для Нацгвардії з Луцька. Як розповів виконувач обов'язків командира військової частини Валерій Вітковський, військовослужбовці, які несуть службу у зоні АТО з частини А1141 забезпечені засобами захисту. Зокрема 45 бронежилетів вдалося закупити за допомогою меценатів через Волинську обласну організацію Української спілки ветеранів Афганістану. Луцька міська рада закупила для підрозділу 53 сучасних кевларових шоломи. Тож керівництво частини нацгвардійців звернулося з проханням дозволити придбати на призначені для них кошти автомобіль УАЗ для доїзду до блокпостів у зоні АТО. З цим депутати погодились у своєму рішенні.

Також сесія виділила ще мільйон гривень з резервного фонду бюджету області на потреби військових. Але цього разу кошти спрямували на рахунок Волинської обласної організації Української спілки воїнів Афганістану. Таким чином вдасться обійти бюрократичні процедури. Як розповів керівник афганської спілки Григорій Павлович, його організація через свої канали придбала і відправили у зону бойових дій 700 бронежилетів. Нині військові 51 ОМБР потребують ще 1800 таких жилетів. Григорій Павлович розповів, що спілка співпрацює із заводом «Патріот», який теж виготовляє сертифіковані пластини.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися