Волинська платформа діалогу між Україною і Польщею
Волинь

Волинська платформа діалогу між Україною і Польщею

28 листопада 2018, 19:10
0
0
Сподобалось?
0

Волинь стала платформою для діалогу між українською та польською стороною. Відбулося це  у Волинському краєзнавчому музеї сьогодні, 28 листопада, -повідомляє прес-служба ОДА.

Розпочався захід вступним словом начальника управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації Ольги Чубари, котра передала вітання від очільника області Олександра Савченка і побажала всім учасникам конференції плідної подальшої роботи. По тому ж зачитала вітальну адресу

 «Робота українсько-польського форуму «Волинська платформа діалогу» сприятиме обом країнам у пошуку виваженої спільної оцінки подій минулого та напрацюванні консолідованих підходів для співпраці у подальшому»-так оцінив конференцію на Волині Степан Кубів – голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса, надіславши вітання її учасникам.

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур зауважив, що  «ми багато розмовляємо про польсько-український конфлікт з часу війни, але недостатньо уваги звертаємо на радянський і фашистський фактор у тім конфлікті».

« Нині ж ми зустрічаємось у такий момент, коли Україна в черговий раз зазнає нападу з боку свого східного сусіда. Сьогодні вступає в дію воєнний стан. Мабуть, то хороший час, щоб відірватися трошки від наших сперечань та подивитися на польсько-українські відносини з перспективи майбутнього. У цей момент слід подумати, хто є справжнім ворогом, а хто є справжнім другом, наскільки Україна з Польщею – історично пов’язані. А наші суперечки та конфлікти – переносяться на долю наших народів»- зазначив віце-консул.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися