Волинське Полісся: новий інвестор розпочинає діяльність
Волинь

Волинське Полісся: новий інвестор розпочинає діяльність

20 жовтня 2018, 21:12
0
1
Сподобалось?
1

 Малородючі землі волинського Полісся зацікавили  інвестора з Рівненщини – Петра Троцького і він має намір вкладати кошти в розвиток цих територій. Про це пише сайт Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Петро Троцький зацікавлений в оренді земель поліських територій для вирощування сільсьгосподарських культур. Він  тривалий час вивчав специфіку господарювання на поліських територіях та має відповідний досвід. Зокрема, в Зарічненському районі Рівненщини агропідприємство дало «нове життя» поліським землям, відновило меліоративні канали, наповнює місцеві бюджети, справно розраховується з пайовиками та бере участь у соціальному житті територій. Про це інвестор розповів під час зустрічі з керівниками департаменту і  держадміністрацій Маневицького, Любешівського і Камінь-Каширського районів.

Півроку тому в Любешівському та Камінь-Каширському районах було зареєстровано ТОВ «Стохід Нова Агро» - підприємство, яке уже офіційно оформило 1,5 тис га земель, почало вирубку самосійних лісів та чагарників, обробіток ріллі. Агропідприємство планує розширювати свої потужності, залучати більше земель у виробництво.

Зі слів Петра Троцького,  планується укладати соціальні договори з сільськими головами та старостами, згідно з  якими  щороку підприємство буде спрямовувати від 50 до 100 тис грн. на соціальні потреби місцевих жителів. Усе це  дасть поштовх розвитку сільських територій Полісся.

«Петро Троцький – наразі єдиний інвестор, який зацікавлений обробляти заліснені, заболочені та малородючі землі. Його наміри необхідно підтримати», - вважає  голова Любешівської ОТГ Олег Кух.

Підприємство інвестора уже опрацьовує документи щодо оренди 5,3 тис. га землі у Любешівському району. Частина з них обробляється. Це 500 га ріллі. У планах – сівба соняшника. Спільно оглянули роботу техніки в полі, поспілкувалися із директором ТОВ «Стохід Нова Агро» Андрієм Дамаскіном, домовилися про подальші зустрічі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися