Волинські митники на пропустили в Україну VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації
Волинь

Волинські митники на пропустили в Україну VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації

28 квітня 2018, 11:08
0
0
Сподобалось?
0

У пункті пропуску «Ягодин» митники вилучили  автомобіль VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації, який волинянин намагався ввезти на територію України, -повідомляє прес-служба ГУ ДФС в області.

 Під час оформлення документів на митному посту Ягодин він подав польський технічний паспорт на транспортний засіб та нотаріальне доручення на право користування цим автомобілем, яке ніби – то було видане нотаріусом у місті Гродєцкі Мазовєцькі.

Проведеною перевіркою було встановлено, що за дві доби перед цією спробою чоловік уже намагався ввезти той самий VOLKSWAGEN з Республіки Польща, проте йому відмовили у пропуску у зв’язку з відсутністю документів про право власності на авто.

На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії до Канцелярії нотаріальної у місті Гродєцкі Мазовєцькі, польський нотаріус повідомив, що пред’явлене нотаріальне доручення ним не оформлялося, а з огляду на підпис нотаріуса на папері йдеться про фальсифікацію документа.

Таким чином, було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від контролю і поданням органу доходів і зборів доручення на право користування автомобілем, одержаного незаконним шляхом. Такі дії волинянина, відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Відтак, автомобіль VOLKSWAGEN 1997 року випуску тимчасово вилучений до рішення суду. Його вартість для визначення суми штрафу експерти оцінили у 93,9 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися