Волинські митники  викрили «євробляхара» і вилучили його авто
Волинь

Волинські митники викрили «євробляхара» і вилучили його авто

18 травня 2018, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

Громадянин України скористався спрощеною формою митного контролю «зелений коридор» у пункті пропуску Ягодин, аби в’їхати на батьківщину автомобілем з іноземною реєстрацією «OPEL ASTRA» 2006 року випуску. Під час проходження митного контролю подав на нього технічний паспорт Королівства Нідерландів та інші документи, щоб оформити режим ввезення «транзит». Та афера не вдалася,- повідомляє  прес-служба ГУ ДФС в області.

На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці оперативно відреагували нідерландські колеги. Відповідно до їхньої офіційної інформації, цей  автомобіль уже не значиться зареєстрованим на території Королівства Нідерландів, оскільки був відправлений з країни на експорт.

Волинська митниця ДФС роз’яснює, що у випадку, коли транспортні засоби особистого користування не зареєстровані постійно у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, громадянам дозволяється ввозити  їх з метою транзиту за умови письмового декларування та внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави.  Таким чином, за порушення правил ввезення транспортного засобу особистого користування, що не був зареєстрованим постійно на території Королівства Нідерландів, автомобіль з іноземною реєстрацією «OPEL ASTRA» у громадянина вилучили – до рішення суду.

Санкція статті 472 Митного кодексу України передбачає  конфіскацію самого товару та накладення штрафу на громадянина у розмірі 100 відсотків його вартості. Вартість авто, відповідно до рахунку-фактури та курсу Нацбанку України, становить  147,5 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися