Волинські митники затримали партію «клею»
Волинь

Волинські митники затримали партію «клею»

3 жовтня 2018, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

Волинські митники затримали партію клею, що містить наркотичні речовини. Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Волинські митники на посту Доманове затримали партію клею та праймеру до нього, що містить критичну частку прекурсорів. Упакований у пластикову та металеву тару товар загальною вагою майже 22 тони від турецької компанії-відправника переміщував транзитом через Україну міжнародний перевізник з Білорусі.

 Щодо поданих до митного оформлення рідин спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками (АСАУР). Вона впроваджується в практику роботи Державної фіскальної служби України з 2015 року в рамках імплементації міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (переглянута Кіотська конвенція). Успішній протидії контрабанді передувала тривала і злагоджена взаємодія між оперативними підрозділами ДФС та СБУ.

Попередній аналіз оперативних даних дозволив своєчасно затримати та відібрати для лабораторних досліджень взірці переміщуваного каучукового та поліуретанового клею з метою визначення характеристик, визначальних для встановлення його належності до наркотичних засобів, їх аналогів чи прекурсорів. У досліджених експертами зразках «клею» сумарний вміст ацетону, толуолу та метилетилкетону перевищував 50% маси. Відтак, увесь товар підлягає вилученню на відповідальне зберігання митниці до прийняття остаточних судових рішень.

Службі безпеки України у Волинській області, до компетенції якої відноситься розслідування відповідних справ, надіслано повідомлення про  протиправне діяння, що містить ознаки злочину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися