Волинські посадовці обговорювали проблеми сміттєзвалищ з міністром екології
Волинь

Волинські посадовці обговорювали проблеми сміттєзвалищ з міністром екології

24 березня 2018, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Питання будівництва полігонів  твердих побутових відходів і придбання спецтехніки для їх транспортування обговорили з міністром екології і природних ресурсів України Остапом Семераком заступники міських голів Володимира-Волинського і Нововолинська учора, 23 березня, – йдеться на офіційному сайті міської ради.

Щодо Володимира-Волинського, то гостро стоїть питання будівництва ІІІ черги полігону твердих побутових відходів для міста і району, загальна кошторисна вартість якого становить понад 12 мільйонів гривень.

Кошти на співфінансування в сумі 1,2 мільйон передбачені рішенням сесії міської ради №24/13 від 1 березня цього року. У системі електронних закупівель «Prozorro» два тижні тому оголошено тендер по цьому об’єкту, аукціон стартуватиме – 18 травня. З державного бюджету на ці потреби планується залучити майже 11-ть мільйонів гривень. Другою темою стало обговорення можливості придбання спеціальної техніки (сміттєвоза) для збору, транспортування та складування побутових, сільськогосподарських і промислових відходів виробництва, загальна вартість якого 1,7 мільйона гривень.Виділення десятої частини коштів передбачено Комплексною програмою охорони навколишнього природного середовища, зелених насаджень, їх збереження і поновлення у місті Володимирі-Волинському на 2018 – 2020 роки. З держбюджету просять допомогу у розмірі 1,5 мільйони гривень

У Нововолинську будівництво сміттєзвалища, що розташоване на території Іваничівського району в Старій Лішні, теж не завершене. Але вже збудовані дві лінії двох черг, які пройшли державну експертизу.Щоб завершити цей процесс,  планують залучати кошти з Фонду охорони навколишнього природного середовища та, якщо вдасться, і обласного Фонду регіонального розвитку.

Попередньо підготовлені міськвиконкомами пакети необхідних документів та детальних розрахунків було передано міністру.Ввдалось заручитись розумінням та запевненням у сприянні з боку міністерства екології та природних ресурсів України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися