Волинські прокурори вважають  рішення виконкому Луцької міськради  порушенням  прав дітей
Волинь

Волинські прокурори вважають рішення виконкому Луцької міськради порушенням прав дітей

28 січня 2019, 18:34
0
0
Сподобалось?
0

 Луцька місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до виконавчого комітету Луцької міської ради , аби визнати протиправними та скасувати рішення  виконкому, якими визначено розмір плати за харчування у дошкільних навчальних закладах в залежності від місця проживання сім’ї дитини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори з'ясували, що рішеннями виконавчого комітету Луцької міської встановлено, що батьки платять  за харчування дітей у закладі дошкільної освіти  60% від вартості харчування на день. А для дітей  з сімей, які належать до інших територіальних громад, батьківська плата –стовідсоткова.

Окрім того, за дітей пільгових категорій із інших територіальних громад, які згідно з чинним законодавством звільняються від плати за харчування або сплачують її у меншому розмірі, батьки повинні будуть платити  за харчування у встановленому рішеннями розмірі і встановлених умовах, що теж є порушенням прав дітей.

Ці положення рішень виконавчого комітету Луцької міської ради  прийняті з порушенням норм Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», законодавства про освіту, позаяк ними визначено місячну плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти в залежності від місця проживання, що є проявом дискримінації за територіальною ознакою.

Відтак у суді прокурори вимагатимуть визнання таких положень рішень виконавчого комітету міськради протиправними та їх скасування.  

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися