Волинські прокурори вимагають повернути державі  пам’ятку культурної спадщини
Волинь

Волинські прокурори вимагають повернути державі пам’ятку культурної спадщини

18 червня 2018, 13:08
0
0
Сподобалось?
0

Керівник Маневицької місцевої прокуратури  звернувся до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної  адміністрації та Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, зобов’язати приватного підприємця звільнити та повернути  державі приміщення пам’ятки культурної спадщини, яку суб’єкт господарювання використовує без достатніх правових підстав, -повідомляє прес-служба прокуратури області.

У ході вивчення стану дотримання вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини прокурори встановили порушення при використанні підприємцем пам’ятки містобудування та архітектури національного значення, яка перебуває під охороною держави - Луцької брами міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району.
Суб'єкт господарювання використовує приміщення пам’ятки площею 43 кв. м.  у комерційних цілях – як торговий об’єкт з продажу продовольчих та інших товарів – за відсутності укладеного в установленому законом порядку договору оренди.
Під час своєї господарської діяльності він керується охоронним договором, укладеним  із відділом культури Ківерцівської районної державної адміністрації у вересні 2014 року, але не погодженим, як того вимагає чинне законодавство, центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.
Окрім того, охоронний договір не надає права використовувати пам’ятку для ведення господарської діяльності, адже у зв’язку з таким використанням втрачається її культурно-історична цінність. За таких умов, вважають прокурори, пам’ятку архітектури національного значення необхідно повернути державі. Позов перебуває на розгляді у суді.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися