Волинські села без пошти: такі плани має ПАТ «Укрпошта»
Волинь

Волинські села без пошти: такі плани має ПАТ «Укрпошта»

6 вересня 2018, 18:34
0
0
Сподобалось?
0

ПАТ «Укрпошта» хоче закрити на Волині понад 30 своїх відділень. Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ, повідомляє ІА «Волинські новини».
Одна з політичних партій звернулася в облраду щодо закриття поштових відділень у селах з проханням вплинути на ситуацію. Директор Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Іван Шевчук пояснив причину таких рішень.
«Ми в Україні найкраще регіональне відділення. Для прикладу, торік заробили на 30 млн. більше, ніж роком раніше, цього року вже заплатили податків 20 млн. У селах ми хочемо комп’ютеризувати понад 50 відділень. Також введемо туди інтернет.
Щодо закриття відділень, то в нас працює 2 тисячі людей, яких треба годувати. Маємо 460 відділень, закрити хочемо 33. Це відділення, які в місяць приносять доходу 4-5 тисяч гривень зі збитком 10%. Йдеться про закриття відділень у селах, де проживає 500-700 людей. Їх дофінансовуємо з міста. Це заважає розвивати підприємство. Щодо пенсій, то їх доставлятимуть з інших відділень, якщо буде прийняте рішення про закриття цих», - розповів Іван Шевчук.
Таке рішення депутати облради назвали неприйнятним.
«Зараз ми маємо в країні те, що вимкнули аналогове телебачення, а з закриттям поштових відділень - люди не отримуватимуть газету. Ми ведемо до того, що в селах закривають осередки, через які люди мають спілкування. Ви заробляєте, купуєте нові машини й кажете, що люди в селах – це баласт, якого хочете позбавитися. Так не може бути», - наголосив депутат Волиньради Вячеслав Рубльов.
«До вас ставляться лояльно, за приміщення в селах платите пільгову оренду – гривню в рік, вам дозволили торгувати в селах. Підприємці скаржаться, що ви перебиваєте їм ціни. Ви працюєте, заробляєте, а тепер хочете «кинути» людей», - сказав голова комісії Юрій Цейко.
Учасники засідання рекомендували ПАТ «Укрпошті» не закривати відділення у селах і підтримали їхнє звернення у Верховну Раду України, аби ухвалити законопроект №6601 щодо надання поштовикам можливості створення банку для розвитку структури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися