Волинські журналісти серед тих, хто зазнав фізичної агресії
Волинь

Волинські журналісти серед тих, хто зазнав фізичної агресії

9 листопада 2018, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Тільки у жовтні цього року зафіксовано п'ять випадків фізичної агресії щодо журналістів, -повідомляє сайт НСЖУ.
Силу до працівників засобів масової інформації застосовували в Києві 3 рази, а також. Хмельницькій, Львівській, Волинській,  Полтавській та Житомирській областях.Як і у попередньому місяці  в більшості випадків жертвами насилля були жінки-журналістки.
Це дані моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», що Національна спілка журналістів України проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями.
На Волині постраждала Оксана Ковальчук – під час зйомок у лісництві посадовець виривав у журналістки камеру.  З початку року в Україні трапився 71 прояв фізичної агресії щодо журналістів.
«В Україні постійно фіксуються все нові й нові випадки застосування сили проти журналістів. Зокрема і у вересні, і в жовтні, жертвами насилля здебільшого ставали жінки-журналістки. Минулого місяця у семи із дев’яти випадків атакували саме жінок, у жовтні тенденції не змінилися – в чотирьох із п’яти випадків знову постраждали жінки», - коментує ситуацію голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.
На думку Томіленко, саме непокарані злочини породжують нову хвилю агресії та насилля, а політики та відповідальні особи у правоохоронних структурах замість однозначного захисту журналістів, починають дискусії про «погану журналістику», що сама провокує напади.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися