Волинському музею подарували репродукцію Холмської чудотворної ікони Божої Матері
Волинь

Волинському музею подарували репродукцію Холмської чудотворної ікони Божої Матері

17 березня 2018, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Музей волинської ікони отримав у подарунок сакральну картину «Холмська ікона Богородиці у подіях і фактах» художника з Луцька Володимира Жупанюка, -повідомляє Музейний простір Волині.

Картину придбав благодійний фонд «Рідна Волинь» його голова Дмитро Глазунов вручив її завідувачці музею волинської ікони Тетяні Єлісєєвій. Тепер картина експонуватиметься в залі поруч з оригіналом Чудотворного образу, пам'ятки візантійського мистецтва ХІ ст.

У картині майстерно поєднана давня традиція українського іконопису зображати чудодіяння, якими прославився образ, з написанням персоналій, пов'язаних з її історією. Сучасний твір Володимира Жупанюка стане для відвідувачів музею яскравим ілюстративним матеріалом з давньої і новітньої історії унікальної пам'ятки. На згадку про цю урочисту подію Дмитру Глазунову і Володимиру Жупанюку подарували гравертони із зображенням сакральної картини «Холмська ікона Богородиці у подіях і фактах».Володимир Жупанюк подарував музею та голові фонду «Рідна Волинь» листівки із зображеннях своїх сакральних творів.  За його словами ікона-це не просто репродукція біблійного образу. Картина – це його творча робота. Так він бачить Божу Матір, яка століттями рятувала українців. Матеріали для роботи художнику допомагали зібрати працівники музею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися