Волинському письменникові Василеві Гею  відкрили меморіальну дошку  у його рідному селі
Волинь

Волинському письменникові Василеві Гею відкрили меморіальну дошку у його рідному селі

9 листопада 2018, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 9-го листопада, у Заболотті Любомльського району  відкрили  пам’ятну дошку уродженцю селища , відомому волинському письменнику Василю Гею. Про це повідомляє Кордон.

Учні місцевої школи, односельці та родичі майстра літературного слова, гості вшанували  пам’ять письменника  хвилиною мовчання, а також  декламуванням  творів Василя Гея та виконанням пісень на його слова.  Ініціатором такого вшанування земляка  є депутат райради Віктор Саць, його підтримала  вдови письменника Мирослави Гей.

Довідково: Василь Гей народився 14 січня 1942 року в селі Заболоття Любомльського району. Після закінчення семирічки у рідному селі та десятирічки в селі Головно працював завідувачем сільської бібліотеки та клубу, вчителював, служив у війську.Потім був кореспондентом, завідувачем відділу молодіжної газети, керівником літературної студії “Лесин кадуб”.

Водночас навчався на редакторському факультеті Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові. У 1989-2006 роках очолював Волинську організацію Національної спілки письменників України. Поет, прозаїк, критик, публіцист. Лауреат літературної премії імені Андрія Головка, літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського та міжнародної премії імені Дмитра Нитченка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися