«Волинську лампадку пам’яті» запалили поляки у Любешові
Волинь

«Волинську лампадку пам’яті» запалили поляки у Любешові

28 жовтня 2018, 12:31
0
0
Сподобалось?
0

Чотирнадцять членів польського товариства «Волинський рейд мотоциклістів» (Wołyńki Rajd Motocyklowy) наводили лад на польському кладовищі в смт Любешів. Про це пише «Нове життя».

 За словами голови цього Товариства Генріха Козака, їхні волонтери  з різних міст Польщі – Хелм, Пулави, Люблін, Казімеж Дольни, Бидгощ та ін., чиї рідні походять з Волині, або просто прихильники історії. Наймолодшій, яка приїхала з бабусею, – тільки рік. Також пан Генріх зазначив, що нині триває акція «Волинська лампадка пам’яті». До участі в ній долучилося майже 30 польських шкіл, у результаті волонтерам передали від шкільної молоді майже 4 тис. свічок. ЇХ запалюють  в Польщі та Україні на різних цвинтарях - на місцях поховання загиблих солдатів, а також замордованих мирних людей. Цікаво, що частина цієї групи людей – байкери. Два роки тому в липні також із метою упорядкування кладовища вони приїжджали у Любешівський район  мотоциклами.Молода пані Аня Куявка з Бидгощу розповіла, що її родове коріння – з Любомля. Дідусь із бабусею виїхали звідти в 1945 р., рятуючись від переслідувань.

Після того, як прибрали кладовище, настоятель Любешівського костелу ксьондз Анджей Квічаля запросив волонтерів помолитися біля пам’ятного знаку замордованим всередині 40-х років полякам та українцям. А також були запалені лампадки. Опісля в костелі була відслужена меса.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися