Волинським ОТГ допоможуть врегулювати земельні питання
Волинь

Волинським ОТГ допоможуть врегулювати земельні питання

24 квітня 2019, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

На територій Забродівської, Прилісненської та Цуманської об’єднаних територіальних громад планують реалізувати субпроект земельних питань Німецько-Українського агрополітичного діалогу. Про це йшлося під час робочої зустрічі голів  цих ОТГ із  керівником субпроекту Крістофом Гільгеном, -повідомляє прес-служба Департаменту АПР ОДА.

Крістоф Гільген повідомив, що уже отримано дозвіл від Федерального міністерства харчування та сільського господарства (BMEL) на подальші дії та підтримку проекту, який буде тривати три роки. Волинь вибрана як пілотний регіон.

 Німецько-Український агрополітичний діалог в Україні вже 10 років, працює у різних напрямках: аграрна політика загалом, управління земельними ресурсами та лісівництво.

Субпроект земельних питань, який планують втілювати на Волині, буде включати проведення та організацію семінарів, конференцій, навчань щодо земельних питань. На такі заходу будуть запрошені німецькі та українські експерти, з якими узгоджуватимуть подальшу діяльність. У рамках проекту, волинська делегація у складі голів ОТГ та представників аграрних відомств відвідає Німеччину. Метою такої поїздки є обмін досвідом у сфері землевпорядкування.

Важливим компонентом субпроекту є охорона навколишнього середовища. На Волині багато торф’яників та болотистих поліських територій. У північній Німеччині переважають такі ж землі. Відтак, в рамках інформаційних поїздок волинську делегацію ознайомлять із досвідом використання малородючих ґрунтів.

Субпроект також передбачає фінансування на наукові розробки та прозорість у володінні земельними ресурсами.

Голови громад розповіли про особливості своїх територій.

За результатами робочої зустрічі домовлено 13-14 травня організувати круглий стіл де, за участі німецьких експертів, обговорять найбільш проблемні питання, в тому числі і екологічні.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися