Волинян нагородили за порятунок потопаючого
Волинь

Волинян нагородили за порятунок потопаючого

9 березня 2019, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

В останній день зими на озері Пісочне, що поруч із санаторієм «Лісова пісня»,  мало не трапилася трагедія. Житель с. Гаївка рибалив на кризі за 100 м від берега, але крихкий лід не витримав, і чоловік провалився.

Поки їхали рятувальники, яких викликали очевидці, працівник санаторію Сергій Нехін  сам кинувся на порятунок, – пише  Район Шацьк.

 «Ми саме працювали на будівництві пірса, коли прибіг чоловік і сказав, що в озері тоне людина, потрібен шнур. Рятувальників ще не було, і я миттєво прийняв рішення про допомогу. Взяв із собою кабель, по якому нам на берег озера подавали струм, прив’язав його до скутера і поїхав. Біля потопаючого я зумисне притопив транспорт, побіг до чоловіка і кинув йому трос. Він вхопив його, але тут уже провалився під лід я», – розповідає працівник санаторію.

Втім, Сергій Нехін таки вибрався самотужки з крижаного полону і почав тягнути трос із потопаючим до себе. Ситуація ускладнилася, бо під кригою було вже двоє людей. Свідки трагедії, які стояли на березі озера,  чекали рятувальників. Лише один юнак – Олександр Тахас, учень Мельниківської школи, вхопив рятувального круга і, ризикуючи життям, підбіг до Сергія Сергійовича. І тоді останній зумів вибратися з води, саме в цей момент прибули рятувальники і визволили знесиленого рибалку зі смертельної пастки.

За допомогу, небайдужість, мужність і вміння правильно діяти в надзвичайній ситуації Сергію Нехіну та Олександру Тахасу оголосили подяки від керівництва санаторію «Лісова пісня». Директорка здравниці Руслана Дибель  вручила їм  відзнаки і грошову премію.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися