Волинян запрошують декларувати закордонні заробітки
Волинь

Волинян запрошують декларувати закордонні заробітки

12 квітня 2018, 12:50
0
0
Сподобалось?
0

Волинян, які торік отримували доходи в іноземній валюті, запрошують подати Податкову декларацію за 2017 рік.

Фахівці Головного управління ДФС у Волинській області звертають увагу, що, відповідно до норм Податкового кодексу України, сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку. Визначити до сплати суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору кожному декларанту допоможуть фахівці ДФС, -інформує прес-служба відомства.  

Щоб правильно встановити суму доходів, які треба задекларувати в національній валюті, громадянин повинен перерахувати отримані іноземні доходи за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Отож, волинянам, які торік отримували іноземні доходи, зокрема, під час працевлаштування на сезонних роботах за кордоном, не треба зволікати з поданням декларації.

За підсумками 2017 року сума іноземного доходу оподатковується податком на доходи за ставкою 18%. Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.

У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Сума податку на доходи та військового збору, зазначена у податковій декларації за 2017 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2018 року.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися