Волинянам пропонують створити сімейні молочні ферми
Волинь

Волинянам пропонують створити сімейні молочні ферми

14 січня 2019, 13:55
0
0
Сподобалось?
0

На Волині  представники підприємства «Укрмілкінвест» та координатори проекту Кластер «Натуральне молоко», що об’єднує виробників молока Західного регіону, зустрілися із власниками особистих селянських господарств  Рожищенського, Горохівського, Турійського і  Маневицького районів. Йшлося про проект «Створення сімейних ферм», - повідомили у прес-службі департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Менеджер проекту «Створення сімейних ферм» Сергій Чернієнко  поінформував волинян про суть проекту та основні напрямки підтримки. Проект розпочав роботу у листопаді 2017 року на території Рівненської та Хмельницької областей. За цей період  створили 10 сімейних ферм із поголів’ям  від 10 до 36 корів. У перспективі створення ферм у Волинській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Пропозиції проекту:

– надання 50 тис. грн. позики на будівництво ферми за умови вкладення у будівництво аналогічної суми власних коштів. Після відкриття ферми позика повертається впродовж року рівними частинами.

– надання худоби в кредит під 15 % на 4 роки;

– надання 80 тис.грн на придбання обладнання, із них 40 тис.грн безповоротна допомога.

– продаж кормів, або технологічний супровід при заготівлі кормів;

– охолоджувач молока надається в оренду.

Із сімейною фермою укладається договір про співпрацю.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин  роз’яснила про  створення та реєстрацію сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи.  Для власників особистих селянських господарств, які зацікавляться проектом, буде організовано поїздку для ознайомлення з діяльністю сімейних ферм у Рівненській області.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися