Волиняни святкують День вишиванки
Волинь

Волиняни святкують День вишиванки

17 травня 2018, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Волиняни  долучились до святкування Всесвітнього дня вишиванки, одягнувши  вишите вбрання на роботу і на урочистості і з нагоди свята. Захід «Вишиванка – це Україна» відбувся вранці 17 травня на Київському майдані  біля пам’ятника борцям за волю та незалежність України, -повідомляє прес-служба ОДА.
Слово «вишивка» походить від слів «вишній, божественний», а «вишивати» означає звертатися до Бога. Тому, напевно, наші предки і вважали вишиванку найпотужнішим з оберегів,  там кожен стібок  переповнений молитвами за долю своїх дітей. Натомість День вишиванки – свято ще зовсім юне. З’явилося воно у 2006 році. Тим не менше, підхопили його українці у всьому світі і став він символічним днем єднання українства.

Як зазначив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області Олександр Савченко, кожен регіон України має свої особливості орнаментів та володіють унікальними техніками вишивання.   

Що ж стосується Волині, то тут переважають червоно-чорні візерунки. Тому він підтримав прадавню традицію волинян та одягнув саме таку вишиванку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися