Волиняни вшанували пам’ять жертв депортації  кримських татар
Волинь

Волиняни вшанували пам’ять жертв депортації кримських татар

18 травня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

 Сьогодні (18 травня) громадськість Луцька на Замковій площі біля пам'ятного знаку жертвам політичних репресій мітингом-реквієм відзначили річницю депортації кримських татар, -повідомляє прес-служба міської ради.

 74 роки тому радянська імперія почала репресії проти цілого народу: за добу майже 190 тисяч  кримських татар були насильно виселені та депортовані з Криму. Це була остання з низки депортацій населення півострова, які розпочалися з моменту першої анексії Криму Російською імперією ще у ХVIII ст.  «Але зараз  знову російські окупанти розгорнули терор і репресії проти кримських татар та українці у Криму. Вже 5-й рік український Крим задихається у новітній російській окупації"- до присутніх звернувся голова громадської організації “Кримські татари Волині” Сервер Зейнідінов. Він зачитав молитву — Суру з Корану за загиблими.

В полудень Волинь долучилася до всеукраїнської хвилини мовчання для вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу у 1944 році. До слова:  в найбільшому місті Канади Торонто опівдні за місцевим часом біля будівлі мерії вперше підняли  кримськотатарський прапор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися