Волинянин допомагав легалізовувати крадені в ЄС елітні авто
Волинь

Волинянин допомагав легалізовувати крадені в ЄС елітні авто

13 травня 2019, 15:16
0
0
Сподобалось?
0

Поліція припинила діяльність злочинної групи, які займалися перепродажем в Україні викрадених у Європі елітних автомобілів.

На території Тернопільщини та Волині зловмисники протягом 2018-2019 років займалися заміною номерів агрегатів на автомобілях еліт-класу, викрадених в Іспанії, Італії та інших країнах Євросоюзу. Оганізатором кримінального бізнесу був раніше судимий 34-річний мешканець міста Чортків. Чоловік замовляв у викрадачів марку та тип автомобіля, мав у наявності устаткування для перебивки номерних деталей. Його «партнер»-співорганізатор – 46-річний житель Заліщиків. Чоловік відповідав за доставку викрадачами викрадених авто до Чорткова. Крім того, він сам мав необхідну апаратуру для угонів машин. 
Оформленням документів на легалізацію автівок в Україні займався 41-річний волинянин. У минулому він притягувався до відповідальності у складі організованої злочинної групи за підробку номерів на автівках. Готові підроблені пакети документів він надсилав поштовим зв’язком лідеру угруповання на Тернопільщину.
Ще одним з головних фігурантів виявився раніше судимий 34-річний уродженець Хмельниччини. У викритій групі чоловік виконував роль спеціаліста по електроніці в автомобілях, чим займався у власних гаражах.
Серед інших учасників групи – жителі Києва, Чернівців, Львівської, Волинської та Тернопільської областей.

Правоохоронці здійснили 26 обшуків на території Тернопільської, Волинської, Львівської, Чернівецької та Київської областей. Вилучено шість викрадених транспортних засобів: «TOYOTA AURIS», «TOYOTA RAV4», три «LEXUS NX 300h» та AUDI Q5. У зловмисників вилучили й три карабіни з оптичними прицілами та глушниками, три тротилові шашки, набої калібру 5,45 мм та 9 мм. Правоохоронці виявили верстат для перебивки номерних агрегатів авто, заготовки та приладдя для внесення змін в номерні агрегати, GPS-трекери, радіопередавачі, радіостанції, кілька десятків мобільних телефонів, документи на автомобілі та номерні знаки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися