Волинянин  здійснив піше паломництво до Чернечої гори
Волинь

Волинянин здійснив піше паломництво до Чернечої гори

22 вересня 2018, 12:50
0
0
Сподобалось?
0

Майже 800 кілометрів здолав пішки луцький громадський діяч, шевченкознавець та волонтер Руслан Теліпський від Словянська до Канева. Про  піше паломництво до Чернечої гори в рамках патріотичного проекту «Тарасів дороговказ – 2»  розповість він завтра у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, повідомляє Волинь-нова.

Мандрівник, шевченкознавець, керівник ГІ «Меценати для солдата» Руслан Теліпський розпочав

маршрут у майже 800 кілометрів  у День Незалежності з прифронтового Слов’янська і проліг східними і північно-східними землями через території 7 областей країни.

Волинянин бачить майбутнє країни в його духовній згуртованості, символом якої і є постать Т. Г. Шевченка, але окрім заклику відвідати бодай раз в житті могилу Кобзаря, мандрівник присвячує цю ходу подіям новітньої історії України: вшануванню полеглих Героїв Майдану та бійців Небесного Легіону, а також подяка за мирне небо для діючих захисників ООС та ветеранів АТО і заради духовного зміцнення кремлівських бранців, що боряться за свою волю, не припиняючи голодування.

Руслан постійно зустрічається з мешканцями лівобережної України, які теж небайдужі до долі Вітчизни. Заходи зазвичай відбувалиться біля кобзаревих пам’ятників. Це і не дивно, адже за понад 15 років досліджень монументальної спадщини Кобзаря він відвідав та зазняв понад 1300 пам’ятників на 5-х континентах у 30 країнах. 21 вересня активіст закінчив свою мандрівку і вже завтра розповість про неї волинянам. За 27 днів пішки пройдені сотні сіл, а також Слов’янськ, Лиман, Кремінна, Красноріченське, Сватове, Куп'янськ, Шевченкове, Малинівка, Харків, Пересічне, Богодухів, Охтирка, Гадяч, Заводське, Лохвиця, Варва, Пирятин, Гребінка, Драбів, Гельмязів, та і сам Канів


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися