Волинянину Іллі Сизонцю призначено довічну державну стипендію
Волинь

Волинянину Іллі Сизонцю призначено довічну державну стипендію

12 вересня 2018, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Петро Порошенко призначив довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років. Таку стипендію отримав і волинянин Ілля Сизонець. Про це йдеться в Указі  Президента 11 вересня.

Іллі Іллічу Сизоненку 96 років. Він проживає у Луцьку з донькою Тамарою.  Родом із Херсонщини, хоча більшу частину свого життя провів у Ратнівському районі.  На початку війни на чолі взводу Ілля Ілліч захищав Брестську фортецю, у 1941-1944 роках партизанив у Барановичській та Пінській областях. З квітня 1943 року до березня 1944 року був командиром розвідувально-диверсійного взводу Брестського партизанського з'єднання, яке діяло і в Ратнівському районі.

Потім командував  взводом  і  батареєю  протитанкових гармат у складі 70-ї армії Другого Білоруського фронту. Важкі поранення Ілля Сизонець отримав у 1941, 1943, 1945 роках.

У 1947 році його звільнили з армії у зв'язку з інвалідністю, а у  1950 році призначили директором Гутянської семирічної школи, потім у цій школі вчителював. За заслуги перед селом і районом удостоєний звань Почесний громадянин с. Гута, Почесний громадянин Ратнівщини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися