Всьоме відбувся фестиваль повстанської пісні на призи «Вісника+К»
Волинь

Всьоме відбувся фестиваль повстанської пісні на призи «Вісника+К»

19 жовтня 2018, 16:11
0
0
Сподобалось?
0

Всьоме відбувся фестиваль повстанської пісні на призи «Вісника+К»

14 жовтня ми не лише відзначаємо велике християнське свято – Покрову Пресвятої Богородиці, а й день створення Української повстанської армії та День захисника України. Тож не випадково напередодні саме цієї дати на Турійщині відбувається регіональний фестиваль повстанської пісні «Складем хоч пізнії вінці».

Ідея проведення фестивалю зародилася у 2010 році у завуча школи села Новий Двір Турійського району Олени Гінгіної. Тоді відбулося освячення могил повстанця Степана Пархомчука та його побратимів поблизу колишнього села Волосівка Рожищенського району. Історію цих хлопців дізнався та дослідив наш шеф-редактор Євген Хотимчук. Він одразу підтримав ідею Олени Дмитрівни та долучився до проведення цього патріотичного заходу.

Відтоді вже всьоме на Турійщині відбувається регіональний фестиваль повстанської пісні. Традиційно перед його початком на могилі загиблих повстанців проводить службу настоятель Свято-Михайлівського храму УАПЦ села Новий Двір отець Олександр. Добре, що учні місцевої школи доглядають могили загиблих патріотів, не дають їм зарости бур’яном. Учасники фестивалю також поклали квіти до пам’ятного знака на повстанській могилі села Купичів, де поховано 17 вояків УПА, котрі загинули в бою з німецькими фашистами.

Цьогоріч фестиваль знову приймала школа села Новий Двір. Десять навчальних закладів з різних сіл Турійського району представляли патріотичні повстанські пісні. Хвилювалися учні, їхні вчителі. Адже через музичні композиції потрібно було передати щиру любов повстанців до Батьківщини, їх патріотичний дух. А також біль, тугу, любов до рідної землі… Показати, яку глибоку віру у незалежність держави вони мали й не боялися віддати за неї своє юне життя. Непросто було й членам журі, у склад якого входили шеф-редактор газети «Вісник+К» Євген Хотимчук, голова ФГ «Дружба» Петро Камельчук та методист Турійського районного методичного кабінету працівників освіти Юлія Музика. Послухавши всіх учасників, було підбито підсумки та визначено переможців. Гран-прі конкурсу отримав дует зі школи села Бобли – Христина Полячук та Ірина Гнатюк. Дівчата вдало поєднали акапельний спів зі щемливим звучанням скрипки. До речі, минулого року учні цього навчального закладу здобули лише третє місце. Тож, видно, тепер підготувалися краще – й вибороли перемогу. Перше місце – у колективу з Турійської школи-гімназії. Друге посіла Карина Левчук – учениця Турійської школи. Треті місця розділили між собою Софія Василишин з села Маковичі, Серафим Мірчук, представник школи села Овлочин, та дует із села Купичів – Неоніла Шевчук та Артем Назарук. А приз глядацьких симпатій за жартівливу пісню «Ой, що то за шум учинився, що комарик до повстанців зголосився» заслужено отримав вокальний колектив навчального закладу села Свинарин. Їм присутні у залі «підспівували» оплесками. Співзасновники фестивалю Євген Хотимчук та Петро Камельчук подякували всім учням за активну участь та вручили переможцям і призерам премії. А для всіх учасників заходу господарі приготували солодкий стіл та куліш.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися