Як голосувала Волинь – офіційні результати
Волинь

Як голосувала Волинь – офіційні результати

2 квітня 2019, 17:53
0
0
Сподобалось?
0

У неділю відбувся перший тур президентських виборів. На Волині волевиявлення відбувалося у спокійній обстановці та без грубих порушень. Незначна напруга виникла на кількох невеликих дільницях, де забракло бюлетенів. Їх оперативно довезли з обласної виборчої комісії.

ЦВК оприлюднило результати підрахунку 100 відсотків бюлетенів на усіх п’яти волинських округах.

Волиняни традиційно були серед найактивніших. Участь у голосуванні взяли 520 164 жителя області або 68,4 відсотка краян, які мають право голосу. Це другий показник по країні після Львівщини, де свій громадський обов’язок виконали 68,91 відсотка виборців. Трійку лідерів замкнув Київ з явкою 68,05 відсотка.

На Волині найбільшу підтримку отримав кандидат Володимир Зеленський. Він набрав 21,61 відсотка голосів виборців, на другому місці Юлія Тимошенко – 19,84 відсотка, третій Петро Порошенко – 18,97 відсотка. Зеленський переміг на трьох округах: № 19 (з центром у Володимирі-Волинському), № 21 (центр у Ковелі) та № 22 (Луцьк). За Юлією Тимошенко були округи № 20 (центр у Горохові) та № 23 (центр у Камені-Каширському).

Почесне четверте місце на Волині посів Олег Ляшко, який трохи не дотягнув до круглої цифри – 9,9%, п’ятим серед симпатиків волинян став Анатолій Гриценко – 9,01%.

Слід відзначити, що лідер руху «За життя» Юрій Бойко на Волині випередив свободівця Руслана Кошулинського. Одіозний проросійський політик набрав 3,63 відсотка голосів, тоді як націоналіст всього 2,85%.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися