Як у Луцьку згадували героїв «Небесної Сотні» та полеглих в АТО
Волинь

Як у Луцьку згадували героїв «Небесної Сотні» та полеглих в АТО

22 листопада 2014, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

У переддень першої річниці Революції Гідності, на центральній площі міста встановили новий фотостенд на честь «Небесної Сотні». Його виготовили із спеціального матеріалу стійкого до погодніх умов. Банер з фотографіями героїв «Небесної Сотні», який до сьогоднішнього дня висів на приміщенні бібліотеки, зняли і передали у Волинський краєзнавчий музей, де він стане частиною експозиції і всі охочі зможуть його оглянути.

Оновлення фотостенду було своєчасним. Вчора біля нього з нагоди Дня Гідності та Свободи відбувся мітинг та панахида за загиблими Героями Небесної Сотні і під час АТО на сході України. Її відслужили священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Благословив учасників зібрання та освятив фотостенд «Небесної Сотні» митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Бажаючі могли погрітися біля символічної майданівської бочки.

Також у п'ятницю на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку відбулося покладання квітів до могили Героя України з «Небесної Сотні» Василя Мойсея. Згодом тут буде встановлено пам'ятний знак Волинським героям Майдану, де викарбують імена волинян, які загинули під час Революції Гідності. Відповідне доручення дав Луцький міський голова Микола Романюк.

Також на меморіальному комплексі і пам'ятний знак для вшанування загиблих військовослужбовців під час виконання завдань в зоні АТО. До речі, провідали цього дня владці і їх могили на алеї почесних поховань на луцькому кладовищі у селі Гаразджа.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися