Як волинські нардепи-мажоритарники виконують свої обіцянки - дослідження
Волинь

Як волинські нардепи-мажоритарники виконують свої обіцянки - дослідження

17 березня 2018, 20:24
1
0
Сподобалось?
0

Аналітики порталу «Слово і Діло» склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Волинської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

Очолює рейтинг Ігор Гузь: із 83 своїх обіцянок він виконав 39, а 13 – провалив. У грудні народний депутат не виконав обіцянку організувати в Києві страйк, якщо влада намагатиметься заморозити будівництво 10-ї Нововолинської шахти. Гузь заявляв, що 10 мільйонів гривень, передбачені на шахту, фактично означають скорочення штату, консервацію або закриття. Незважаючи на те, що фінансування не було збільшене, обіцяний страйк шахтарів у столиці так і не відбувся. Зате Гузь, як і обіцяв, 1 березня проголосував за законопроект про антикорупційний суд.

Друге і третє місце в рейтингу ділять Ігор Лапін і Степан Івахів: у обох виконано 33% обіцянок. Лапін обіцяв, зокрема, підтримувати будь-які подання генерального прокурора на зняття недоторканності з народних депутатів. Депутат також обіцяв проголосувати за зміни до законодавства, що дозволяють посадити екс-президента Віктора Януковича.

Івахів провалив свою передвиборчу обіцянку внести до Верховної Ради законопроект про зменшення кількості чиновників. У 2015 році він проголосував за проект закону «Про державну службу», який передбачає скорочення чисельності державних службовців, однак своїх ініціатив так і не вніс.

Четверте місце в рейтингу посіла Ірина Констанкевич, яка виконала 20% своїх обіцянок. А замикає рейтинг Сергій Мартиняк. У 2016 році народний депутат провалив обіцянку сприяти європейській інтеграції України – в Раді він не голосував за відповідні законопроекти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Лучанка
    Лучанка

    Оберемо їх на другий термін?Як гроші брали.і за Костанкевич голосували.то було добре?

    18 березня 2018, 09:16
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися