Фото і відео з fcruh.com
Волинь

Яскрава вольова перемога «Волині» у Львові

21 жовтня 2018, 19:52
0
0
Сподобалось?
0

Луцька «Волинь» провела один зі своїх найкращих матчів у нинішньому сезоні. Підсумковий рахунок, який зафіксувало табло стадіону «Україна» у Львові, навіть не відображає тієї переваги, якою володіла команда Андрія Тлумака.

«Рух»-«Волинь» – 1:3

Голи: 1:0 – Никитюк (2), 1:1 – Карпенко (50), 1:2 – Заставний (60 – автогол), 1:3 – Яковлєв (78).

«Рух»: 29. Ільющенков – к, 90. Заставний, 26. Никитюк, 70. Лобай, 19. Писко (97. Бусько, 84), 16. Б. Баранець (30. Копина, 63), 25. Брікнер (22. Г. Баранець, 67), 32. Буй (47. Грисьо, 74), 99. Русин, 23. Ременюк, 17. Батальський (27. Загорулько).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін – к, 4. Болденков, 5. Горопевшек, 93. Цюпа, 95. Курко (89. Козьбан, 38), 44. Неплях, 8. Хагназарі (19. Зінкевич, 77), 30. Бартуловіч (10. Яковлєв, 58), 29. Кожанов (32. Петько, 90+1), 20. Карпенко (34. Климець, 69).

Матч розпочався для лучан несподівано погано. Перша ж атака господарів поля завершилася підступним ударом Ростислава Русина, який голкіпер «Волині» Віталій Неділько нейтралізував, перевівши м’яч на кутовий. Після подачі від прапорця найспритнішим у штрафного майданчику «хрестоносців» виявився вихованець луцького клубу, який нині захищає кольори «Руху», Роман Никитюк. Він увігнав м’яча у сітку з лінії воротарського. Швидкий гол змінив усі плани «Волині» на гру. «Хрестонеосці» побігли відігруватися й майже одразу могли зрівняти рахунок. Ігор Карпенко трохи несподівано для самого себе опинився сам на сам із голкіпером «Руху» Олександром Ільющенковим, проте розгубився і втратив момент. На 12-й хвилині рахунок мав змінюватися уже після атаки господарів. Микола Буй вийшов на побачення з Недільком, голкіпер лучан відбив його удар, а потім ще й «добавку» від Андрія Ременюка, і той потужно пробив, та й цього разу страж воріт «Волині» парирував удар кулаками. «Хрестоносці» опанували себе, коли спливла третина тайму, прибрали гру до своїх ніг й дали чимало роботи Ільющенкову. На 15-й хвилині голкіпер «Руху» ціною ушкодження заблокував добивання від Міхи Горопевшека. Потім був хороший удар зі штрафного від Младена Бартуловіча та небезпечний постріл з 18 метрів від Сіаваша Хагназарі – в обох епізодах Ільющенков зробив сейви. Господарі на 30-й хвилині огризнулися небезпечним контрвипадом, і лише самовіддана гра Неділька не дозволила Русину подвоїти рахунок. Однак кінцівка тайму знову була за «Волиню» Ільющенков відбив удари Кожанова та свіжого Козьбана, якого ще наприкінці першого тайму, здійснюючи перебудову схеми на більш атакуючу, випустив Андрій Тлумак. Міг забити у лучан і Бартуловіч, але не влучив у ціль метрів з десяти.

Другу половину гри «Волинь» розпочала дуже потужно. Швидкі флангові атаки завершувалися разючими прострілами у штрафний майданчик «Руху», де і у повітрі і на землі панували лучани. Так був забитий перший гол «Волині». Карпенко головою на з лінії воротарского замкнув навіс з правого флангу від Сергія Сімініна – 1:1. Через дві хвилини момент- для Карпенка створив Денис Кожанов, тільки цього разу молодий форвард луцького клубу ногою в один доторк пробив над поперечиною. На 60-й хвилині «Волинь» вийшла вперед. Хагназарі зряче прострілював з флангу на дальню стійку, де вже Андрій Яковлєв готовий був замкнути пас. Однак хавбека «хрестоносців» на мить випередив оборонець «Руху» Володимир Заставний, правда він сам і увігнав м’яча під поперечину воріт Ільющенкова. Однак і Яковлєв без забитого гола з поля не пішов. «Волинь» подала серію кутовий, Андрій вдало зіграв на підборі і з кута штрафного майданчика на техніку пробив у дальній кут воріт – 1:3. На жаль, лучани не стали розвивати успіх, а вирішили зіграти на утримання рахунку і ледь не змазали позитивні враження від матчу. «Хрестоносці» дали можливості небезпечно пробивати Максимові Грисю та Ростивлаву Русину, а Григорій Баранець взагалі розстрілював ворота з 9 метрів, і гол не відбувся тільки завдяки самовідданій грі Неділька.

Ця перемога дозволила «Волині» вийти на чисте друге місце у турнірній таблиці й наблизитися до першої сходинки на відстань у два очки, адже у цьому турі між собою зустрічалися інші представники трійки лідерів «Колос» та «Дніпро-1», які розписали мирову у Ковалівці – 1:1.

27 жовтня лучани на рідному «Авангарді» зіграють заключний матч першого кола із клубом «Гірник-Спорт».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися