Юні волинські  лісівники вирушили у «соснову експедицію»
Волинь

Юні волинські лісівники вирушили у «соснову експедицію»

18 січня 2019, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Юні лісівники Чорторийського учнівського лісництва, що у Маневицькому районі,  зібрали тонну шишок сосни звичайної, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Школярі з ентузіазмом вирушили у «шишкову експедицію» до лісу,  там поспілкувалися з лісівниками-практиками, дізналися про їх «зимові клопоти», поспостерігали за птахами і навіть намагалися визначити, які сліди кому належать. А  найбільше усіх захопив сам процес заготівлі шишок. Юні лісівники добре засвоїли прописну лісівничу істину: «Ліс починається з насінини…» Про це дітям частенько говорять лісівники та керівник учнівського лісництва Ольга Вейна. Щоб отримати насінину сосни звичайної – головної лісоутворюючої породи на Волині – потрібно спершу дістати шишку, яка, до речі, дозріває раз у два роки, доставити її на сушарку, де завдяки складній технології вдається отримати насінинки, з яких на лісорозсадниках буде вирощено посадковий матеріал для майбутніх борів України. Учні шкільного лісництва заготовили близько  тонни шишок сосни звичайної .

А ДП «Поліське ЛГ» (Маневицький р-н) у ці зимові місяці заготовило 9 тонн шишок сосни звичайної, перевиконавши план майже удвічі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися