Виступає тренерка Анастачія ВОЛОБУЄВА
Волинь

Журналістів учили робити якісну газету

19 лютого 2018, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

У місті Буча на Київщині відбувся семінар, організований Академією української преси.   На нього були запрошені представники друкованих видань з різних регіонів нашої держави.

Організаторам семінару вдалося вдало поєднати питання, які були цікавими для журналістів, які працюють у різних виданнях: районних, міських, обласних та всеукраїнських. Президент Академії української преси Валерій Іванов запропонував присутнім розповісти про організацію роботи у їх редакціях. Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко акцентував увагу на правовому захисті працівників. Адже згідно зі статистикою, минулоріч було зареєстровано 90 інцидентів фізичної агресії до журналістів. Проте правоохоронці й досі не оприлюднюють факти покарання злочинців. Сергій Томіленко навів прості приклади, які на слуху у громадськості. У лютому 2014 під час розгону Євромайдану в Черкасах жорстоко побили фотокореспондента «Вечірніх Черкас» Ігоря Єфімова. Суд виправдав єдиного міліціонера, обвинуваченого за цією справою. У цей же період у Харкові жорстоко побили журналістів СТБ. Ситуація аналогічна. І досі нема конкретних результатів. Кілька тижнів країна гула про вбивство у центрі Києва відомого журналіста Павла Шеремета. Нацполіція встановила виконавців убивства, але досі не розкрила мотив злочину та імена замовників. На жаль, такі ситуації непоодинокі. Журналістам необхідно згуртовуватися, щоб спільно відстоювати інтереси.

Багато цікавого і корисного почули від медіаконсультанта Сергія Чернявського. Він розповів про новинки в організації роботи газет різних рівнів та роздержавлення районних видань, а також зазначив особливості у верстці та розробці сайту ЗМІ. Генеральна секретарка Асоціації спортивних журналістів України, головна редакторка аналогічного сайту Анастасія Волобуєва акцентувала увагу присутніх на питаннях гендерної рівності у регіональних медіа. Тренерка розповіла багато цікавого про реформування гендерної мови в Україні. Учасники семінару з цікавістю відвідували заняття та відзначили актуальність різних тем.

Руслана СУЛІК, м. Київ   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися