Привезли з чемпіонату світу 19 медалей
Закарпаття

Привезли з чемпіонату світу 19 медалей

14 липня 2015, 10:06
0
0
Сподобалось?
0

В Угорщині відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту серед студентів і дорослих. У змаганнях узяли участь понад 100 спортсменів з 11 країн світу, у тому числі й студенти факультету здоров’я людини Ужгородського національного університету Павло Росоха і Микола Гичка, а також доцент кафедри цивільного права цього вузу Вадим Рошканюк.

Як повідомляє МедіаЦентр УжНУ, кандидат у майстри спорту Павло Росоха став чемпіоном світу, Європи та Угорщини з гирьового марафону, а також у довгому циклі здобув III місце на ЧС серед юніорів, піднявши 28 разів гирі, завважки 24 кг. Випускник факультету здоров’я людини Микола Гичка у складі збірної команди України на ЧС в Угорщині виборов почесне «золото» в естафеті, де 5 чоловік по черзі протягом двох хвилин підіймають 32-кілограмові гирі. Здобув також дві «срібні» медалі на чемпіонатах світу серед студентів і дорослих, подужавши 88 разів підняти гирі завважки 24 кг і 42 рази – 32-кілограмові. Микола вдостоєний титулу чемпіона світу та Європи серед аматорів, а ще за виконання спринту: протягом трьох хвилин 48 разів штовхнув 2 гирі по 32 кг.

Вадим Рошканюк у відкритій номінації став чемпіоном світу, Європи та Угорщини, виконавши спринт: довгий цикл однієї 32-кілограмової гирі, поперемінно кожною рукою протягом двох хвилин аж 24 рази. Крім того, виборов II і III місце на чемпіонаті світу серед ветеранів із гирьового спорту.

За словами Миколи Гички, привезені зі змагань 19 медалей засвідчують популяризацію і стрімкий розвиток гирьового спорту на Закарпатті.

Джерело: clipnews.info


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися