Перша равликова ферма запрацювала на Закарпатті. «Слизький» бізнес започаткував у Нижньому Селищі підприємець Михайло Дем’ян. Про це пише «Експрес».
На орендованій ділянці площею півгектара разом із колегою він вирощує ескарго – харчових равликів, що популярні на гастрономічному ринку Європи. Територію огороджено сіткою заввишки два метри, по периметру викладено спеціальну вологу плівку. А всередині стоїть з півсотні дерев’яних ящиків. Під ними – домівки слимаків, які ведуть нічний спосіб життя. Та все, що відбувається на равликовій фермі, - під пильним оком відеокамер.
Чоловік зазнається: щоб дізнатися усі тонкощі розведення слимаків, тричі літав на Кіпр, також їздив у країни Балтії. Рік пішов на облаштування ферми та розведення маточного стада. Закупив 10 кілограмів равликів, ділянку засіяв спеціальною травою (насіння купував у Німеччині)…
Нині на фермі підростає молодняк. Уже за три місяці цих молюсків подаватимуть у найкращих ресторанах Італії та Франції.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!